Estes son les paraules més utilitzades del món del còmic:

Issue: Pot usar-se de sinònim per a “edició” encara que el seu ús més exacte és el de “nombre”. Cada issue té un principi, un desenvolupament i un final, encara que no és una història autoconclusiva, en general estan numerades i surten cada dues setmanes (depenent de l’editorial).

Arc: Està compost per diferents issues de manera que la història comença, es desenvolupa i acaba. En general un arc abasta un punt central dins de la sèrie, alguna cosa així com un “capítol” de la història, per la qual cosa en concloure, aquest capítol quedarà tancat.

Seriï: Finalment, els diferents arcs componen la sèrie íntegrament, la qual cosa refereix a la història que s’està explicant.

Crossover: Probablement el terme més fetitxe al món del còmic. La història del crossover mereix un article aparti però a grans trets es tracta de la intervenció de personatges de diferents sèries o la mescla de dues línies argumentals diferents.

Esdeveniment: Aquest terme en particular s’utilitza gairebé que exclusivament en el gènere americà de superherois i pot donar-se de dues formes: com a Còmic Crossover o com mini sèrie. Quan en l’esdeveniment es dóna un creuament argumental de diferents sèries, llavors estem parlant de Comic Crossover.

Plot: És l’argument que opera de rerefons en la història. Pot dividir-se en sub-plots quan es narren successos paral·lels al principal.

Storyline: Segons qui escrigui pot utilitzar-se com a sinònim de plot, encara que específicament refereix a la manera en com està explicada la història.

Diégesis: És l’espai temporal on succeeixen els esdeveniments d’una història i com aquests s’articulen entre si.

Preview: Avançaments del còmic, generalment acompanyats d’imatges.

Spoiler: Informació sobre el final o dada clau. En les previews estan terminantment prohibits i en les ressenyes (o crítiques) s’intenten utilitzar solament si l’anàlisi el amerita i previ avís mitjançant.

¿Coneixes més termes que consideris que hàgim d’agregar al glossari?, escriu-los en la secció de comentaris. Esta ha sigut la nostra recopilació sobre les paraules més utilitzades en el món del còmic.

Paraules més utilitzades en el món del còmic